Mezinárodní konference: Kvalitní vzdělávání pro každého - tisková zpráva

Mezinárodní konference o inkluzivním vzdělávání nazvaná „Kvalitní vzdělávání pro každého“ se uskuteční v pátek a v sobotu 2. – 3. června 2017 v Clam-Gallasově paláci v rámci Světového romského festivalu Khamoro 2017, který pořádá Slovo 21, z. s., a Studio Production Saga, s. r. o. Konference se koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Evropské komisařky pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost žen a mužů Věry Jourové.

Cílem konference je uvést dobré praxe, vize a strategie tolik diskutovaného inkluzivního vzdělávání a poskytnout tak nejen vedoucím pracovníkům škol a budoucím učitelům, ale i široké veřejnosti, pro kterou je konference otevřená, praktickou ukázku toho, co to vlastně inkluzivní vzdělávání je a jak probíhá jeho úspěšná implementace na českých i zahraničních školách. Novela školského zákona má totiž v České republice největší dopad na kvalitní vzdělávání romských žáků a studentů.

První den konference bude věnovaný vizím, metodám, formám práce a dalším aspektům inkluzivního vzdělávání především v České republice.  Vstupy jednotlivých odborníků, během kterých budou prezentovat například Mgr. Marie Gottfriedová, ředitelka ZŠ Trmice, Mgr. Jan Korda, ředitel ZŠ Lyčkovo náměstí, nebo PaeDr. Eva Váňová, Ředitelka Autorizovaného tréninkového centra metod prof. Feuersteina a spoluzakladatelka Charlie Karlín, budou prokládány diskusemi na daná témata s diváky konference.

Sobota 3. června bude probíhat ve znamení zařazení školní inkluze do celoevropského a severoamerického kontextu. Druhý den zahájí Evropská komisařka Věra Jourová a hovořit budou odborníci ze zahraničí, například Beáta Oláhová, MBA, Projektová manažerka programu v REF, Jody Carr, MLA, bývalý ministr školství v kanadské provincii New Brunswick, či Marija Hirvonen, Ph.D., hlavní přednášející v oboru speciální pedagogiky JAMK.

Konference se zúčastní také zástupci Výboru pro záležitosti romské menšiny Rady Evropy (CAHROM) a další významní experti z USA, Norska a Španělska.

Více informací a kompletní program konference naleznete na www.khamoro.cz a www.slovo21.cz.

KONTAKTNÍ OSOBA PRO MÉDIA:

Soňa Kalejová - tisková mluvčí

Snmek obrazovky 2017-05-27 v 22.44.33